Ute på Milonga

Milongan är varje inbiten tangodansares favoritkväll. Är du i Buenos Aires är det mycket möjligt att den startar strax innan midnatt och kan sedan hålla på ända fram inpå morgonkvisten, kanske ända fram till dess att arbetet startar. Att sedan deras midnatt startar ett antal timmar tidigare än svenska midnatten är en tidszonsfråga och en annan femma.

På milongan dansas flera olika danser. De klassiska danserna är vals, milonga och tango. De dansas ofta i set om 3-4 låtar, då du håller dig till en och samma partner. Att det spelar stor roll vem du dansar med är då naturligt, då du får dras med denna person, eller dras runt av denna person i ett flertal danser. Det ses som mycket oartigt att avbryta denna tanda, som seten om tre-fyra låtar kallas. Fördelen är förstås den att du hinner lära känna din partner under denna tid, och att du lär dig hur din partner fungerar, så att dansen tillsammans blir bättre.1522707182_8aae0fccf9

Milonga är alltså både en dans och en tillställning: en sorts dans och musik som är lite snabbare än tango och en danskväll där man dansar såväl milonga, tango som vals. Till en milonga bör man komma välklädd och det är ett tillfälle att sätta på sig sin bästa kostym eller klänning, oavsett ålder, och högklackat är snarare regel än undantag hos följarna.

I Sverige brukar milongan starta betydligt tidigare än den gör i Buenos Aires, vilket gör att du inte behöver gå runt som en zombie påföljande arbetsdag. Istället kan du ofta när midnatt närmar sig, med gott samvete gå hem och spela ditt zombiespel på mobilt.casino. Kanske behöver du rent av inte gå till jobbet överhuvudtaget nästa dag, om du har tur och vinner en jackpot på x antal miljoner. Ett annat mobilspel som borde kunna passa den spelande tangoälskaren är Lucky Tango.