Tango är en fartfylld dans, som minst sagt innehåller mycket känslor. Många älskar denna dans och det är ett partnerspel om två. Tangon utvecklades ursprungligen i Buenos Aires, men finns idag över hela världen. I Sverige så dansar man främst en europeisk variant som skiljer sig en hel del från ursprungsvarianten. Den argentinska tangon har under de senaste tio åren blivit mycket populär igen, och därmed kan man säga att den har fått sin comeback.

Det är tiodansens tango och den argentinska tangon (på senare tid) som man dansar mest i Sverige idag. Om du är intresserad av tango så har du kommit helt rätt. På den här sidan så kommer du att hitta mängder med inform6955720271_d6848b523a_bation om tango. Troligtvis kommer du att finna denna samling med artiklar mycket intressanta och du kommer att lära dig mer om tango, kanske därmed även få ytterligare intresse för att börja dansa. Du kanske redan dansar tango men någonting har väckt din nyfikenhet angående att veta mer om tango, eller så har du en helt annan anledning till att besöka sidan. Oavsett så kan man hoppas på att du kommer att hitta den information som du letar efter om tango just här.

Om du är intresserad av att börja dansa tango så rekommenderas du att ta kontakt med din närmaste dansskola, de har sannolikt en kurs i den populära dansen, eller så kan de hjälpa dig vidare till någon som håller en kurs i tango. Alla som börjar dansa tango har inte en partner.