Hur man lär sig dansa tango

Det finns många sätt att lära sig dansa tango, och vilket sätt du väljer beror på vilka möjligheter du har där du bor. Traditionellt var det vanligt att männen lärde sig genom att dansa med varandra, och när det fanns möjlighet att dansa med kvinnor (många av dessa dansare var sjömän) var det också vanligt att kvinnorna lärde sig av männen.

Fortfarande är detta sättet att lära sig dansa tango kanske det allra bästa sättet, att lära sig av någon som kan och följa med i hur den gör. En tangodansare, såväl förare som följare, måste vara följsam. Att följa är mycket utvecklande, oavsett vilken roll som du har när du dansar, oavsett om du är förare eller följare.2711677973_5ba744a740_z

Ett annat sätt, vilket är det kanske vanligaste nuförtiden, är att du går en kurs med en instruktör som lär ut dansen till en grupp människor. Till dessa kurser går du ofta med en danspartner. Ibland så dansar du bara med din partner på kursen, men vanligt är att man byter partners under lektionen, så att alla följare dansar med alla förare. Det finns också kurser där du lär dig både följa och föra, och i dessa kurser dansar följaktligen alla med alla. Kurserna brukar vara på kvällar och helger, eller under en veckas tid dagtid, till exempel sommaren då folk kan vara lediga. Vanligt är att kurserna är en gång i veckan under en eller ett par timmars tid under terminen, så att det passar väl in i det vardagliga livet. Många tycker dessa kurser är roliga och stämningen är ofta trevlig.

Det allra viktigaste är dock att gå ut och dansa, testa det du har lärt dig. Eller så kan du helt enkelt bara lära dig av att kolla på andra och följa andra i dansen, samt fråga andra dansare hur de gör det ena eller andra. Ofta har dansskolor övningstillfällen där det är tillåtet att träna och prata mer, och kanske ställa frågor till lärare. Genom att dansa tango lär en sig att dansa tango!